Verhalen zijn… alles.

@booksby_pam 10 december 2024
The Great Library of Tomorrow, Het Boek der Wijsheid - Rosalia Aguilar Solace

‘Zonder verhalen zijn we niets. Verhalen vertellen ons wie we zijn en waar we vandaan komen. Ze zeggen iets over onze mogelijke toekomst. Ze hebben ons sinds jaar en dag gerustgesteld over onze eigen plek in het grote, onbekende universum, en als wij al lang het tijdelijke voor het eeuwige hebben verruild, zijn onze verhalen onze nalatenschap voor hen die nog geboren moeten worden. Verhalen zijn… alles.’

Dit is het mooist geschreven fantasyverhaal dat ik tot nu toe heb gelezen. De wereld waarin het verhaal zich afspeelt, wordt prachtig en beeldend beschreven waardoor je alles voor je gaat zien. Er zijn verschillende magische rijken in Papierwereld, naast de buitenwereld oftewel aarde, maar door de magische manier van schrijven is dit geen belemmering en maakt het je alleen maar meer nieuwsgierig naar wat er achter de portalen schuil gaat en wat er nog meer te ontdekken valt. Het verhaal is gecentreerd in de Bibliotheek van Morgen, waarna het zich prachtig en pijnlijk uitbreidt. In het begin worden er enorm veel personages geïntroduceerd, van Wijzen, schrijvers tot aan libristen en ik vroeg mij af waar dit naartoe zou gaan, maar door de opbouw leer je elk personage door en door kennen. De personages gaan echt leven, waardoor je zelfs, ik in ieder geval, van ze gaat houden, inclusief de imperfecties. Naast dat het verhaal veel opbouw bevat, wordt dit enorm mooi en op precies de goede momenten afgewisseld met actie. Want het verhaal bevat ook nog enorm veel actie.
Het gaat om het eerste boek in een trilogie, maar het had ook goed kunnen volstaan als een standalone.
Het boek zelf ziet er ook nog eens prachtig uit, het bevat zelfs een kaart van Silvyra en een woordenlijst.
Als je kunt genieten van een prachtige fantasywereld, met een ontzettend grote bibliotheek en een boek als basis, is dit zeker een aanrader!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5)

Dum Spiro Spero - Zolang ik leef, is er hoop

Bedankt voor het recensie-exemplaar.

Helia is al eeuwenlang de Wijze van de Hoop in de Grote Bibliotheek van Morgen. Ze is een van de uitverkorenen die de waarden van de mensheid belichaamt en beschermt in de vele rijken van Papierwereld. Die zijn met elkaar verbonden via magische portalen in de Grote Bibliotheek en worden bestuurd door het Boek der Wijsheid.

Helia’s hoop wordt op de proef gesteld wanneer zij en Xavier, de Wijze van de Waarheid, tijdens een bezoek aan de Rozentuin in het rijk Silvyra worden aangevallen. Gewond en geschokt staan ze plots oog in oog met een dodelijke figuur die ze kennen als Asman. Xavier offert zijn leven op, zodat Helia naar huis kan terugkeren om de andere Wijzen te waarschuwen.

Maar daar vindt ze het Boek der Wijsheid - een constante gids voor de Wijzen - angstaanjagend stil. Terwijl Asman steeds sterker wordt, bevindt Helia zich al snel in een race tegen de klok, op zoek naar aanwijzingen over de oorsprong van hun vijand en elke mogelijke manier om hem te verslaan.

Meer recensies van @booksby_pam