Bakkerijliefde

@booksby_pam @booksby_pam
5 mrt 2025

‘Gewoon. Een relatie. Iemand die op je wacht wanneer je thuiskomt, met wie je de dag kunt bespreken. Die inderdaad soms langskomt op je werk omdat diegene je mist.’

Bedankt MHBooks en Kimberly dat ik de leuke novelles van De Zoete Verleiding serie mocht recenseren.

Het tweede deel gaat over Feline, een van de andere banketbakkers. Een stoere vrouw van 25 jaar met een uitgesproken eigen kledingstijl, veel certificaten en rijbewijzen en een verrassende muzieksmaak. Ze is al vanaf haar 16e verliefd op haar baas Joris die 10 jaar ouder is. Hij wist dat Feline een crush heeft gehad op hem en hij was duidelijk over het leeftijdsverschil, alleen is die crush nooit weggegaan. We volgen de drukke gedachtengang van Feline en haar tweestrijd in een eigen nieuwe toekomst of een oude vertrouwde toekomst met zekerheid.
Het verhaal leest weer heerlijk zoals het eerste deel. Het scheelt dat je al meer weet over bepaalde personages en de bakkerij, dus meer ruimte voor het verhaal zelf. Er was wel sprake van een herhaling van stappen, maar dit werd letterlijk in het verhaal verweven, wat het ergens ook weer grappig maakte. Een heerlijk tweede feel good novelle met veel Kimberly erin.

Ook bij deze novelle staan er op het einde weer drie heerlijke recepten die in het verhaal voorkomen. Een (h)eerlijk toevoeging en zeker waard om uit te proberen!

‘Het klinkt een beetje als een huisdier, wat je nu beschrijft. Behalve dat langskomen dan.’

Meer recensies van @booksby_pam