Prachtig
Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven: Rosie in het heden (2025) en haar moeder Helena in het verleden (1981). Rosie is opgegroeid in Bergen aan Zee en werkt inmiddels als rechercheur. Ze heeft een fijne relatie met haar partner Peter, al verloopt het contact met zijn dochter Kelly stroef. Wanneer haar eigen vader plotseling verdwijnt, raakt ze persoonlijk betrokken bij een vermissingszaak die haar dieper raakt dan ooit. Ze had een hechte band met hem, zeker omdat haar moeder Helena al uit haar leven verdween toen ze nog maar acht jaar oud was.
In het verleden volgen we Helena, die samen met haar man Anton en dochter Rosie in Bergen aan Zee woont. Anton werkt in de strandtent van zijn ouders, waar Helena af en toe bijspringt. Ze wordt echter nooit geaccepteerd door haar schoonfamilie, die haar hard en afstandelijk behandelen. Dit heeft alles te maken met Helena’s verleden, een verleden vol pijn en geheimen die ze jarenlang verborgen hield.
Langzaam maar zeker worden die geheimen ontrafeld, en blijkt dat de verdwijning van Rosie’s vader misschien wel alles te maken heeft met wat er vroeger is gebeurd. Kan Rosie de waarheid achterhalen? En is haar leven eigenlijk gebouwd op leugens?
Wat een razend spannende en meeslepende thriller! Badgastenis het vervolg op Campinggasten, dat ik zelf nog niet heb gelezen maar dat ga ik zeker nog doen. Gelukkig is dit boek prima los te lezen. Liz heeft een fijne en beeldende schrijfstijl die je direct het verhaal in trekt. Vanaf de eerste pagina zat ik erin, en ik kon het simpelweg niet wegleggen. Binnen een dag had ik het uit, zo benieuwd was ik naar hoe het zou aflopen.
Het plot zit knap in elkaar en het einde wist me echt te verrassen, precies wat je hoopt van een goede thriller. Door de manier waarop Liz alles beschrijft, had ik het gevoel alsof ik als toeschouwer naast de personages stond. Een echte aanrader voor iedereen die houdt van een thriller die je van begin tot eind in zijn greep houdt!