Prachtig en indrukwekkend

“Wacht niet tot het geluk naar je toe komt maar grijp het zelf”

Zandpaleis is het tiende deel in de Hope Harbor-serie, die zich afspeelt in het gelijknamige kustplaatsje. Voor mij was dit het eerste boek uit de serie dat ik las, en ik ben erg enthousiast. Ik mocht dit boek als recensie-exemplaar ontvangen van @kokboekencentrum, waar ik heel dankbaar voor ben!

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven, wat het extra boeiend maakt. Matt Quin is de broer van Kay, die onlangs een vervallen hotel heeft gekocht in Hope Harbor: het B&B Beachview. Hun ouders zijn al op jonge leeftijd overleden, waardoor ze een hechte band hebben opgebouwd. Matt woont normaal gesproken in San Francisco, waar hij partner is in een dierenartsenpraktijk. Wanneer Kay tijdelijk naar hun vriendin Cora in Boise moet vanwege een operatie, biedt Matt aan om een maand op het hotel te passen, dat eigenlijk nog helemaal gerenoveerd moet worden. Hij hoopt tijdens deze tijd ook wat rust te vinden, want zijn verleden draagt hij nog altijd met zich mee.

Vienna, de dochter van Bev die een winkel runt in Hope Harbor, keert ook terug naar het plaatsje. Ze is haar baan kwijtgeraakt door een reorganisatie in de boetiekhotelketen waarvoor ze werkte. Nu gebruikt ze deze onverwachte wending om de band met haar moeder weer op te bouwen én zichzelf opnieuw uit te vinden.

Daarnaast maken we kennis met Andrew en Paige, een echtpaar dat financieel aan de grond zit nadat ze zijn opgelicht door een voormalige werknemer. Ze zijn zelfs genoodzaakt om in een tentje te slapen en hopen in Hope Harbor een nieuwe start te kunnen maken.

In dit charmante kustplaatsje kruisen hun paden elkaar op onverwachte momenten. Langzaam ontstaat er verbondenheid tussen de personages, en blijkt dat ze elkaar meer kunnen bieden dan ze ooit hadden gedacht. Zal Hope Harbor voor ieder van hen een nieuw begin betekenen?

Wat een prachtige en ontroerende roman is dit. Ik was echt onder de indruk van hoe de verschillende personages tot leven kwamen en ieder hun eigen verhaal en ontwikkeling doormaakten. Thema’s als verlies, vriendschap, steun in moeilijke tijden, jezelf hervinden en iets voor een ander kunnen betekenen, zijn op een mooie en gevoelige manier verweven in het verhaal.

Soms kreeg ik zelfs tranen in mijn ogen, omdat het zo oprecht en herkenbaar voelde. Alles valt op een natuurlijke manier samen in dit boek en je wordt er helemaal in meegezogen.

Deze auteur kende ik nog niet, maar wat een aangename verrassing! Ik wil de andere delen uit deze serie zeker ook gaan lezen. Het geloof speelt ook een belangrijke rol in het verhaal, maar dit is juist op een fijne en verbindende manier verweven en geeft extra diepgang aan het geheel.

Meer recensies van Bookstagram_byilse