Mooi
Ik heb van @uitgeverijrainbow dit mooie recensie exemplaar mogen ontvangen, dankjewel daarvoor.
Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven: Rosie en Lucas. Rosie woont in New York en werkte als teamleider bij een ingenieursbureau, een goedbetaalde en stabiele baan. Toch besloot ze haar hart te volgen toen ze de kans kreeg om een boek uit te brengen. Haar debuutroman werd enthousiast ontvangen, wat leidde tot een boekdeal. Maar inmiddels kampt ze met een writers block en lijkt haar inspiratie volledig opgedroogd. Wanneer haar plafond instort, zit ze ineens zonder onderdak. Uit nood trekt ze met een reservesleutel in bij het appartement van haar beste vriendin Lina, die met haar man Aaron op huwelijksreis is in Peru.
Net wanneer Rosie denkt haar rust gevonden te hebben, staat er onverwacht iemand voor de deur: Lucas, de neef van Lina. Rosie kent hem al een beetje — althans, van social media, waar ze hem al maanden stiekem volgt. Lucas is professioneel surfer en heeft net een roadtrip van zes weken achter de rug. Op zoek naar een tijdelijk onderkomen kreeg hij van Lina toestemming om in haar appartement te verblijven… niet wetende dat Rosie er al zit.
Ze besluiten het appartement dan maar te delen, wat al snel voor aparte situaties zorgt. Ze verschillen van elkaar, maar toch is er ook iets wat hen aantrekt. Terwijl Rosie worstelt met haar creatieve blokkade en Lucas zijn eigen bagage met zich meedraagt, groeien ze langzaam naar elkaar toe. Kunnen ze elkaars muren afbreken? Lukt het Rosie om haar inspiratie weer te vinden, misschien juist dankzij Lucas? En brengen hun geheimen hen dichter bij elkaar, of vormen ze juist een nieuwe barrière?
Het Amerikaanse dating experiment is een echte feelgoodroman vol romantiek. Het verhaal leest vlot en is prettig geschreven, al voelde het af en toe wat langgerekt, waardoor mijn aandacht soms verslapte. Ook had ik af en toe behoefte aan wat meer diepgang. Toch heb ik genoten van de schrijfstijl van deze – voor mij nog onbekende – auteur. Een leuke toevoeging vond ik dat ook de bijpersonages hun eigen moment kregen in het verhaal. Al met al een fijn boek om tussendoor te lezen. Een mooie zin uit het boek vond ik: “De realiteit was dat we zonder eerlijkheid, zonder waarheid, nooit volledig leefden.”