Prachtig en meeslepend

In dit verhaal draait het om Sofia, een vrouw die graag de touwtjes in handen houdt, of dat in elk geval probeert. Haar drang naar controle komt niet uit het niets: ze is opgegroeid met een dominante moeder die hoge verwachtingen van haar had. Daardoor is Sofia een echte pleaser geworden, iemand die liever anderen laat beslissen dan haar eigen stem laat horen. Over zichzelf praten vindt ze lastig, en haar gevoelens stopt ze liever weg. Ze stort zich volledig op haar werk als interieurontwerper en is een echte workaholic.

Al vijf jaar is ze samen met Tom, een man die behoorlijk bepalend is. Zo erg zelfs, dat Sofia vaak niet meer weet wat zij nu eigenlijk wil. Wanneer ze ontdekt dat hij haar bedriegt, staat haar wereld op z’n kop. Gelukkig komt haar baas Yannika al snel met een onverwacht voorstel: Sofia mag naar Amalfi, in Zuid-Italië, om een belangrijke klant binnen te halen. Als dat lukt, wacht er een mooie promotie op haar. Omdat ze vloeiend Italiaans spreekt en haar familie uit die streek komt, twijfelt ze geen moment. Haar oma is daar opgegroeid en samen met haar zus heeft ze zelfs een citroenboomgaard geërfd. Misschien is dit niet alleen een zakelijke kans, maar ook een manier om haar roots beter te leren kennen.

Eenmaal aangekomen bij de B&B wordt ze opgewacht door Salvatore, een stugge man die niet bepaald warm overkomt. De volgende ochtend maakt ze kennis met de warme en gastvrije eigenares Francesca en haar man Giuseppe, al blijkt Francesca al snel ook een tikkeltje bemoeizuchtig te zijn. In het centrum ontmoet ze Antonio, een vriendelijke man die haar aanbiedt om haar de omgeving te laten zien.

Terwijl ze steeds meer ontdekt over haar familieverleden en over haar oma, komt ook haar eigen innerlijke zoektocht op gang. Kan ze de controle wat loslaten? Durft ze zichzelf echt te leren kennen? En hoe zit het met de liefde, blijft Tom een afgesloten hoofdstuk of geeft ze hem toch nog een nieuwe kans? Wat staat Sofia allemaal te wachten in het zonnige Amalfi of zal ze zich daar meer thuis voelen dan gedacht?

Amore in Amalfi is een meeslepende roman dat zich afspeelt in het zonnige zuiden van Italië. Dit was mijn eerste kennismaking met deze auteur en wat een aangename verrassing! De schrijfstijl is warm en beeldend, waardoor het voelt alsof je er zelf bij bent, dwalend door de straten van Amalfi. Het verhaal is zorgvuldig opgebouwd en laat aan het eind geen losse eindjes openstaan. De weetjes over het land zijn leuk en informatief, en zelfs een vleugje Italiaans komt voorbij, wat het geheel extra charme geeft.

Sommige passages raakten me echt; ze bezorgden me kippenvel en lieten me vol verwondering achter. De persoonlijke groei van Sofia is prachtig om te volgen, hoe ze leert voor zichzelf te kiezen en steeds steviger in haar schoenen komt te staan. Dit boek heb ik echt in mijn hart gesloten, en ik kijk nu al uit naar het volgende werk van deze auteur.

Bedankt @park en @oceaan voor dit hartverwarmende recensie exemplaar.

Meer recensies van Bookstagram_byilse