Heerlijk leesvoer

‘Bestemd voor elkaar’ is het tweede deel in de Voor elkaar-serie van Mienke Fijen. Ik mocht dit boek lezen voor @zomerkeuning dankjewel daarvoor! Hoewel dit verhaal prima los te lezen is, is het extra leuk dat er ook weer bekende gezichten uit het eerste deel voorbij komen.

Het verhaal speelt zich af in het gezellige Maastricht en draait om twee hoofdpersonages: Daan en Ellemieke. Samen runnen ze lunchroom Bikke. Ellemieke heeft een moeilijke jeugd achter de rug: op zevenjarige leeftijd verloor ze haar moeder, en haar vader kon het verdriet niet aan en zocht troost in de drank. Gelukkig was daar haar oma, bij wie ze altijd terechtkon.

Ellemieke houdt van reizen en avontuur, maar om dat te kunnen bekostigen moest ze toch weer aan het werk. Zo belandde ze bij Bikke, waar ze Daan ontmoette. Ze worden verliefd en bouwen samen iets moois op. Toch begint het na anderhalf jaar weer te kriebelen bij Ellemieke. Daan is een echte werker en stopt al zijn energie in de lunchroom, waardoor hij soms vergeet wat echt belangrijk is.

Als Ellemieke steeds vaker aan haar moeder en gemis denkt, twijfelt ze of ze zo verder wil. Dan verschijnt Matteo op het toneel, een charmante Italiaan die een ijssalon wil openen in dezelfde straat. Hij brengt verwarring met zich mee: is hij puur toeval, een bedreiging voor haar relatie, of juist iemand die haar iets nieuws laat ontdekken?

Na het lezen van het eerste deel was ik erg benieuwd naar dit vervolg, en wat is het mooi geworden! Dit tweede deel raakte me zelfs nog meer dan het eerste. Het is een heerlijke feelgood die vlot leest en je helemaal meeneemt in de wereld van geurige koffie en verse broodjes.

De personages worden mooi uitgediept, waardoor je hun achtergrond en emoties goed begrijpt. Mienke heeft een prettige schrijfstijl die je meteen het verhaal in trekt. Thema’s als rouw, verlies, geaardheid en liefde worden op een gevoelige en herkenbare manier belicht.

Wat je ook meemaakt, uiteindelijk draait het erom dat sommige mensen écht voor elkaar bestemd zijn. Ik ben blij dat er een derde deel aankomt: ‘Gemaakt voor elkaar’. Ik kijk er nu al naar uit.

Meer recensies van Bookstagram_byilse