Heerlijk boek
Daphne heeft al 2,5 jaar een relatie met Ben, met wie ze samenwoont in een prachtig appartement, samen met hun eenogige kat Odin. Ben legt haar voortdurend in de watten zo erg zelfs dat het soms wat overdreven aanvoelt. Via zijn connecties heeft hij ook haar huidige baan als administratief medewerker geregeld, al past dat werk eigenlijk helemaal niet bij haar.
Voorheen werkte Daphne als kamermeisje op landgoed Naerenbeeck, waar ze bovendien een kleine rol had in het jaarlijkse historische kerststuk. Dat was een tijd waar ze met veel plezier op terugkijkt, stiekem droomt ze ervan om toch iets met acteren te doen. Maar volgens Ben is dat veel te min voor haar, en omdat haar ouders, haar zwangere zus Petra en haar zwager dol op hem zijn, houdt ze haar twijfels vaak voor zichzelf.
Op een dag komt ze onverwacht haar oude schoolvriend Dave tegen. Hij speelt dit jaar de rol van George in het kerststuk. Zijn aanwezigheid haalt allerlei herinneringen naar boven, ook aan dat ene pijnlijke moment op de toneelschool. Hoe zal Dave haar nu zien, na alles wat er toen is gebeurd?
Wat een heerlijke kerstfeelgood is dit. Van begin tot het einde wordt het verhaal heel mooi verteld. De setting van het landgoed en het jaarlijkse kerststuk vond ik ontzettend sfeervol en uniek, het gaf het verhaal extra warmte en charme. Daphne haar innerlijke strijd voelde heel echt en herkenbaar waardoor ik erg meeleefde met haar. Het contrast tussen Daphne haar droom en Ben zijn controle leverde interessante en emotionele momenten op. Je voelt vanaf het begin al dat hij een dominante en controlerende man is. Ik vond de connectie tussen Daphne en Dave heel mooi gespeeld, je zag daar een wederzijds begrip. De kat Odin vond ik fantastisch, ik heb ook zo gelachen om die kattenbrokjes in het koffiezetapparaat. Het verhaal bevatte hierdoor ook zeker een leuke humor. Ik heb erg genoten en wil zeker meer boeken van Denise gaan lezen aangezien dit mijn eerste was.