Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een aanrader voor jong en oud

Dit boek werd me aangeraden om te gaan lezen en wow wat is dit een fantastisch boek! Niet alleen de cover is aantrekkelijk en vol met details, ook de tekeningen die bij het verhaal horen zijn echt verbluffend!

‘Het hart van een giraf is ongelooflijk groot’ is een verhaal wat niet zomaar een verhaal is. Elk hoofdstuk begint met een wetenswaardig feitje, is het waar of niet waar? Het is origineel en het nodigt uit om hierover in gesprek te gaan. Daarnaast is een avonturenverhaal, een zoektocht over het verlangen om deel uit te maken van een familie, gezien te worden, te mogen zijn wie je bent en om je eigen plekje in de wereld te vinden.

De laatste tijd gaat het erover dat kinderen rijke teksten moeten lezen om ze zo beter te laten worden in o.a. begrijpend lezen. Nou als er één boek is wat daaronder valt, dan is het dit boek wel. Mooie, bijna poëtische, zinnen die ook nog eens je fantasie prikkelen en je meenemen in een wonderlijke wereld vol met prachtige natuur en de meest wonderbaarlijke fantasiedieren.

Dit boek is voor kinderen vanaf 9 jaar goed zelf te lezen, maar op de achterkant staat “betovert lezers van 9 tot 109”. Daar ben ik het helemaal mee eens! Dit is een verhaal wat door iedereen gelezen zou moeten worden!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Bookstagram_ilona

Gesponsord

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.