Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Heerlijke feelgood met mooi verweven diepgang

Bookstagram_ilona 18 september 2023
Oh wat keek ik uit naar dit verhaal van Renée! Na het lezen van de sportschool-serie ben ik fan geworden van haar schrijfstijl en weet je eigenlijk al van te voren dat dit een heerlijk feelgoodverhaal wordt met het nodige stukje diepgang erin. Nou mijn verwachtingen zijn zeker overtroffen!

Wat heeft Renée toch een heerlijke schrijfstijl! Er zit veel vaart in het verhaal, bevat heerlijke humor en is levendig geschreven waardoor je het zelf door de ogen van de personages meemaakt. Je waant je even in Frankrijk door de mooie omschrijvingen! De cover maakt het plaatje compleet! Wat is de winkel goed weergegeven en door de kleuren wordt je gelijk al vrolijk!

Het verhaal is geschreven vanuit twee perspectieven, namelijk Daantje en Iris. Niet alleen is het altijd interessant om vanuit beide perspectieven te lezen, ook zijn het nu moeder en dochter waardoor je als lezer gelijk al een extra laagje meekrijgt, namelijk de moeder/dochterband.

Daantje en Iris zijn beide twee krachtige vrouwen, die allebei met tegenslagen te maken hebben gehad en hierdoor nu even niet goed in hun vel zitten. Ze proberen beide het leven weer op te pakken door het roer helemaal om te gooien.
Het mooie van dit verhaal is dat ze allebei een eigen identiteit hebben en een enorme groei doormaken naarmate het verhaal vordert. Wat hebben beide een doorzettingsvermogen om hun droom werkelijkheid te laten worden!

‘Op het einde komt alles goed, en als het niet goed komt, is het nog niet het einde.’

Wat een mooie quote en zo waar, dat blijkt ook maar weer in dit verhaal. Zonder al teveel te verklappen, het einde is een mooi afgerond einde en zorgt ervoor dat je het boek met een tevreden gevoel dichtslaat.

Is het dan alleen maar heerlijke feelgood? Nee, het is zoveel meer! Het is een verhaal over verdriet, de draad weer proberen op te pakken, voor jezelf kiezen, dromen waarmaken, familie, vriendschappen en hopen op de liefde. Dit allemaal is mooi verweven met elkaar en zorgt ervoor dat je alleen maar door wilt lezen. Let op, als je aan dit verhaal begint, dan is stoppen tussendoor geen optie!

Ik heb erg genoten van ‘Hoe verzin je het’! Echt een aanrader om te gaan lezen!
Ik kijk al uit naar nog veel meer verhalen van Renée!
1

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Bookstagram_ilona

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.