Advertentie

De Naamloze Koningin - Rebecca McLaughlin

De Naamloze Koningin is een verhaal over een meisje dat haar naam niet kent. Ze leeft op straat in het stadje Seriden. Ze leeft van zakkenrollen en van wat ze kan stelen van eten om te overleven.

De mensen die haar kennen noemen haar Coin. Haar echte naam heeft ze nooit geweten. Er is een grote groep mensen zoals Coin. Ze noemen hen de Naamlozen. Deze groep heeft geen rechten. Geen huis om in te wonen, geen rechten om te werken, ... Ze worden niet erkend.

De volgende bevolkingsgroep zijn de Wettigen. Zij hebben het al iets beter. Hebben mooiere kleren, hebben huizen om in te wonen en kunnen werken. Op die manier kunnen ze geld verdienen om eten te kopen.

Als laatste heb je de Edelen. Zij zijn de machtigsten. Ze regeren mee met de koning en zitten mee in de Edelraad om alle beslissingen te nemen.

Op een morgen wordt Coin wakker met een tatoeage op haar arm van de kroon. Op dat ogenblik beseft ze dat de koning gestorven is. Op zijn sterfbed noemt de koning de naam van zijn opvolger of opvolgster.
Coin denkt dat dit onmogelijk is, vermits zij Naamloos is. Een naamloze kan nooit recht hebben op dergelijke positie.

Ze gaat op onderzoek uit, samen met Hat, een meisje dat ze kent en die ook op straat leeft.

Als het leven van Hat in gevaar komt, springt Coin in de bres, hierdoor scheurt haar mouw en zien de omstaanders de kroontatoeage.

Dit is het ogenblik dat het echte verhaal van start gaat.

Zal Coin de eerste “Naamloze Koningin” kunnen worden ? Kan Hat nog gered worden ?
Wat zullen de Edelen bedisselen om iemand van hun klasse op de troon te laten zetelen ?
Heel veel vragen waar je een antwoord op kan vinden in dit spannend boek van Rebecca McLaughlin.

Rebecca heeft een heel vlotte schrijfstijl, die heel makkelijk leest. Het verhaal bevat geen ingewikkelde woordenschat zodat het zeer geschikt is voor haar doelpubliek. Op die manier kan iedereen genieten van dit verhaal.

De personages zijn heel goed uitgewerkt. Gedetailleerde beschrijvingen van de karakters geven weer hoe ze evolueren gedurende het verhaal. Je merkt de groei op van Coin en Hat, hoe ze naar elkaar toegroeien. Ze maken op emotioneel vlak heel veel veranderingen mee.

De nieuwe vriendschappen die ontstaan tussen Esther en Glenquartz worden schitterend beschreven.

De verschillende klasseverschillen in de bevolking komen tot hun recht en via de meerdere verhaallijnen die door het boek verweven worden.

Je leest over de moeilijke tijden, het proberen te overleven tijdens die periode. De politieke spelletjes die zelfs toen al gespeeld werden. De gevechten en toernooien. De magie die zowel goed als slecht kan doen. Hoe erg is de maatschappij verschillend toen en nu ?

Dit verhaal leest zo vlot en is zo boeiend dat je het niet wil opzij leggen. Je wil weten hoe alles afloopt.

Dit schitterend debuut van Rebecca McLaughlin is er eentje om “U” tegen te zeggen.
Een aanrader die zeker 4**** verdiend.

Bedankt dat ik de “Naamloze Koningin “ mocht lezen.
@uitgeverijvolt #denaamlozekoningin
@perfecteburen

Brigitte Audiens

Reacties op: Fantasy verhaal

30
De naamloze koningin - Rebecca Mclaughlin
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners