Duivelskruid

Ik had al bijna vijf jaar geen thriller meer gelezen van deze Nederlandse auteur. En het werd toch weer eens tijd. Veronique las tussendoor wel nog verschillende boeken van haar hand, maar voor mij was het weer een tijdje geleden. Dus ik kon dan ook niet wachten om te starten in dit verhaal.

Roos Latuheru is sinds kort de nieuwe teamchef van de politie. Haar eerste zaak is meteen heftig. In het buitengebied van Walcheren wordt een vrouw verkracht, ze was aan het hardlopen. Als, niet veel later, nog twee meldingen binnenkomen van vrouwen die beweren te zijn aangevallen door een man op een fiets, stijgt de druk en moeten Roos en haar team alles op alles zetten om deze aanrander te ontmaskeren. Na onderzoek blijkt dat de dader duivelskruid gebruikt om zijn slachtoffers uit te schakelen. Wie is deze dader? Kunnen ze hem op tijd stoppen? Of moeten er eerst nog meer slachtoffers vallen?

Eerder las ik 'Dwaalspoor', 'Blond op Bonaire' en 'Pain au chocolat' van de hand van De Vriend. Dit waren verhalen waar ik erg enthousiast over was. Ik kan nu al vertellen dat ik dat ook over 'Duivelskruid' ben.

Ellen De Vriend weet de spanning goed op te bouwen. De hoofdstukken zijn van een fijne lengte en de schrijfstijl is pakkend. Ik merkte, dat vanaf ik begon te lezen, ik het boek maar met veel moeite aan de kant kon leggen.

Als je 'Duivelskruid' gaat lezen moet je geen bloederig verhaal verwachten. Want mensen die dit in een thriller willen lezen komen misschien bedrogen uit. Maar hou je nu van een leuke, goede en spannende vakantiethriller? Dan kun je je hart ophalen tijdens het lezen van 'Duivelskruid'.

Dit recensie-exemplaar ontvingen wij van Uitgeverij De Fontein. Dit beïnvloedt onze mening niet.

Meer recensies van Bryan van De Koukleumpjes