Koel water

Het tweede deel in de Amber de Witt-serie, 'Gouden kooi' ontvingen wij van Julienne ter recensie. Aangezien het eerste deel 'Koel water' ook al enige tijd op mijn NTL-lijstje stond, vond ik dit een uitgelezen moment om deze te gaan lezen.

Na een geweldig bedrijfsfeest wordt Hugo, de eigenaar van het vastgoedkantoor, dood aangetroffen in zijn bed. Terwijl iedereen geschokt is over de plotselinge dood van Hugo, ontdekt Louise, de stiekeme minnares van Hugo en haar werkgever, dat er meer schuil ging achter haar baas.

Rechercheur Amber de Witt krijgt deze zaak toegeschoven en ze ontdekt een wereld van bedrog, corruptie en steekpenningen. Niemand had verwacht dat Hugo meer vijanden dan vrienden had.
Louise moet, op haar beurt, de confrontatie aangaan met mensen die ze liever links laat liggen. Maar Louise weet het zeker: ze zal ontdekken wat er met Hugo gebeurd is. Zelfs als haar eigen leven daardoor op het spel staat.

Ondanks dat Julienne al verschillende Nederlandse thriller heeft geschreven had ik nog nooit iets van haar hand gelezen. Eigenlijk best zonde, maar er verschijnen ook zoveel boeken. Nu, nadat ik 'Koel water' heb gelezen, kan ik ook niet wachten om een volgende thriller van haar hand te lezen.

In het eerste hoofdstuk zijn we aanwezig bij het bedrijfsfeest en er hangt een uitgelaten sfeer. Iedereen heeft het naar zijn of haar zin. Maar ondanks dat, merk je dat het niet echt lekker gaat met Hugo. Al snel vroeg ik mij af wat hier aan de hand is. Ik kan dan ook niks anders dan snel verder lezen, want dat er iets niet klopt is duidelijk.

In eerste instantie had ik een beetje moeite om in het verhaal te komen. Ik kan er niet precies de vinger op leggen waarom niet. Maar ik miste de spanning en het verhaal krabbelde maar een beetje verder. Echter halverwege het verhaal werd het verhaal zo spannend dat ik het niet meer aan de kant kon leggen en wilde ik hoe dan ook weten hoe de vork in de steel zat.

Ik heb zelf verschillende daders voor ogen gehad, echter de ontknoping zat beter in elkaar dan ik verwacht had. Echt subliem! Dit is iets dat ik niet verwacht had.

Hoofdpersonage Amber de Witt is een doortastend personage waar ik in het volgende deel 'Gouden kooi' veel van verwacht. Ik ben benieuwd welke groei zij door gaat maken. Ik kijk dan ook erg uit naar het vervolg!

'Gouden kooi' verschijnt op 5 september 2025 en wij hebben het recensie-exemplaar al in huis. Binnenkort kunnen jullie hier ook de recensie van lezen op onze kanalen.

Meer recensies van Bryan van De Koukleumpjes