Vergiftigd
Ik las eerder al 'Onder invloed' en ' Isolatie', de eerste twee delen in de Renske Nijland-serie, van de hand van Tamara Onos. Ik zag nu dat het derde deel verschenen is bij De Crime Compagnie en aangezien ik erg enthousiast was over de eerste twee delen, was ik uiteraard nieuwsgierig naar het derde deel.
Als er in een oude grafkelder een splinternieuwe doodskist wordt gevonden, is het aan Renske Nijland, die expert is in gevaarlijke stoffen, om deze zaak te onderzoeken. Maar al snel komt Renske erachter dat er veel weerstand is, tot bedreigingen aan toe.
Renske heeft haar vader al jaren niet gezien of gesproken, al snel duikt deze man op, maar wat heeft hij hiermee te maken?
Renske komt stukje bij beetje achter de waarheid en deze is schokkend. Maar als ze haar leven én dat van haar vader, in gevaar brengt, tikt de klok razendsnel door.
In 'Vergiftigd' gaat Renske weer helemaal op in een nieuw onderzoek, want na een wandeling met haar moeder, doet ze een bizarre ontdekking. In een oude grafkelder ontdekt ze een gloednieuwe doodskist. Al snel reist de vraag: Hoe kan dit!?
Door haar dagelijkse werkzaamheden merk je dat deze auteur weet waar ze over schrijft. De spanning is niet overal aanwezig, maar toch weet het verhaal mij te boeien en wil ik constant verder lezen, want hoe de afloop zal zijn is mij lange tijd onduidelijk.
Renske Nijland is een doortastend en fijn personage. Iemand die echt in haar werk op gaat en daar alles voor over heeft. Dit blijven stiekem toch de leukste personen in een verhaal.
Tof dat Onos er voor gekozen heeft om actuele thema's te gebruiken, zoals onvruchtbaarheid en wat chemische stoffen met mensen kunnen doen. Ook al is dit verhaal een derde deel in een serie, het is erg goed als standalone te lezen. Soms werpt Onos een korte blik naar een oude zaak, zoals de zaak Salamander, echter is dit niet storend.
'Vergiftigd ' is een thriller waar ik erg enthousiast van word. Een verhaal dat ik in korte tijd uitlas. Het was niet aan de kant te leggen.
Dit boek ontvingen wij van De Crime Compagnie. Dit beïnvloedt onze mening niet.
Dit boek ontvingen wij van De Crime Compagnie. Dit beïnvloedt onze mening niet.