Een ijzersterk debuut
Dit boek gaat over Daan, die naar Las Vegas gaat om te kijken of hij kan leven als professioneel pokerspeler. Hij laat zijn familie en vriendin achter, en zijn kat meneer Nilsson.
Hij neemt zijn intrek in een AirBnb en gaat dagelijks naar de strip om te gokken, en wint als snel flink wat geld.
Zijn tijd in Las Vegas gebruik hij ook om terug te kijken op de afgelopen periode in zijn leven. Zijn vader wordt getroffen door een herseninfarct en is invalide. Zijn ouders zijn gescheiden en de vriendin van zijn vader maakt misbruik van de situatie en zit achter zijn geld aan. Ook gaat hij samen met zijn zus op zoek naar de andere liefdes van zijn vader na de scheiding.
Steeds meer komt hij er achter dat hij niet naar Las Vegas is gegaan om rijk te worden maar om .net als zijn vader, tijd voor zichzelf te nemen en het leven van een afstandje te bekijken.
Het boek heeft meerder verhaallijnen en thema’s maar leest makkelijk door de fijne schrijfstijl. Het verhaal is doorspekt met goktermen. Ook als je daar niet mee bekend bent leest het gemakkelijk.
Het is het debuut van David Persons, en wat mij betreft mogen er zeker nog meer boeken volgen!