Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Kalle

Carla v O 19 mei 2023
Dit is het vervolg op het boek Phoenix. Over Abel die met zijn familie vanuit Winterswijk in 1847 naar Amerika emigreert. Bijna op de plek van bestemming vergaat het schip de Phoenix. Abel overleeft het, maar de rest van zijn gezin niet. Zijn broertje wordt nooit gevonden.
Inmiddels is de burgeroorlog uitgebroken en samen met zijn vriend Kalle, die fotograaf is, trekt Abel het land door om verslag te doen voor de New Yorkse krant de Herald. Ze trekken naar het front en zien daar de gruwelijkheden van de oorlog. Hun vriendschap wordt steeds hechter, ze zijn als broers.
Abel heeft nog steeds vragen over zijn broertje Antonie. Tijdens de ramp met de Phoenix heeft Abel zijn broertje nog in een reddingssloep gezien. Daarna is er niets meer van hem vernomen. Hij wil zijn contacten als journalist gebruiken om meer informatie te krijgen over de oorzaak van de ramp en wat er met zijn broertje is gebeurd.
Het boek leest als een trein. Een meeslepend en spannend verhaal over de Amerikaans burgeroorlog en over de vriendschap van Abel en Kalle.
Maar uiteindelijk blijf je toch zitten met de vraag: Wat is er met Antonie gebeurd?
Hopelijk wordt dit duidelijk in het derde deel van deze trilogie.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Carla v O