Dodelijk algoritme

Caroleest 02 december 2025
We volgen rechercheur Iris Rigter die samen met haar team de moord op Victor Kranenburg moet oplossen. Victor is een techmiljonair en heeft lak aan de regels. Met zijn bedrijf NeuroLink heeft hij een AI-platvorm gemaakt. Doordat hij zich niet aan de regels houdt alsof hij boven de wet staat heeft hij nogal wat vijanden gemaakt.

Als Iris zich in een zaak vastbijt dan laat ze niet zomaar los. Ondanks de heftige scheiding en de moeilijke verhouding met haar moeder en het gedrag van haar puberzoon probeert ze haar werk en privé zo goed mogelijk gescheiden te houden.

Ze komt al snel meerdere verdachten op het spoor en bijna iedereen heeft wel een reden om Victor te doden, maar wie is nu de echte dader?

Door de spannende proloog heeft het verhaal je in zijn macht, de spanning vanaf de eerste pagina, die naar het einde toe alleen maar toeneemt. De sterke personages, de vele verdachte, de verrassende wendingen en natuurlijk de gevaren van AI. Want wat als het algoritme in de verkeerde handen dodelijk is?

Dodelijk algoritme is een sterke spannende thriller, die je ook aan het denken zet over de gevolgen van AI. Ik heb genoten van rechercheur Iris Rigter.

Dit was mijn eerste boek van Theo-Henk Streng, maar zeker niet de laatste. Bedankt voor het recensie exemplaar en dat ik aan de blogtour mocht meedoen.

Meer recensies van Caroleest

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.