Gebroken engelen onder een masker van onschuld
Het verhaal:
In het kleine stadje North Falls kent iedereen elkaar. Althans, dat denken ze zelf… Tot er tijdens de vuurwerkshow op de avond van de Fourth of July twee tienermeisjes verdwijnen. Voor agent Emmy Clifton is deze zaak persoonlijk, want een van de vermiste tieners is de dochter van haar beste vriendin. Ze moet en zal haar thuisbrengen. Terwijl Emmy de raadsels die de meisjes hebben achtergelaten probeert te ontrafelen, realiseert ze zich dat ze hen nooit écht heeft gekend. Niemand eigenlijk…
Elke tiener heeft geheimen, maar wie zou ervoor willen moorden?
Samen met de Hebban Leesclub heb ik Gebroken Engelen van Karin Slaugther gelezen. Dit was tevens mijn eerste boek van haar. Ik had al veel voorbij zien komen, allemaal goede berichten, dus ik had hele hoge verwachtingen. Zijn die waargemaakt, gedeeltelijk.
Het verhaal is verdeeld in twee delen. In het eerste deel komen er veel personages voorbij, eer ze allemaal een plekje in het kleine stadje North Falls hebben gekregen, komt het verhaal langzaam opgang. Door de vermissing van de twee tiener meisjes zat ik wel gelijk in het verhaal.
Voor het tweede deel nam Slaughter een sprong van 12 jaar, waar het verleden zich nogmaals herhaalt. Er verdwijnt weer een tiener meisje. Er zijn veel plotwendingen, sommige totaal onverwachts en dat zorgt er wel voor dat je door wil lezen. Want ongeacht de vele personages en de soms wat ongeloofwaardige gebeurtenissen, was ik heel nieuwsgierig wie nu uiteindelijk de dader was. En die ontknoping had ik totaal niet zien aankomen.
Onbewust maakte mijn hersenen de vergelijking met een soapserie. Er zitten genoeg familie geheimen en drama in om een paar afleveringen te kunnen vullen, en dan hebben we nog maar het eerste deel van een serie gelezen.
Gebroken engelen is een psychologische thriller met familie drama, geheimen, veel wendingen en een verrassend einde. Ondanks dat het niet geheel mijn hoge verwachtingen heeft waargemaakt, ben ik toch benieuwd wat er in het volgende deel gaat gebeuren.
Bedankt Hebban voor de gezellige uitdagende leesclub en Harper Collins NL voor het recensie exemplaar.
Elke tiener heeft geheimen, maar wie zou ervoor willen moorden?