Onze kleine leugentjes, een geweldige psychologische thriller

Caroleest 24 november 2025
Marianne is getrouwd met Simon een succesvolle chirurg. Samen met hun drie kinderen wonen ze in een prachtig herenhuis in de beste wijk. Ze leven het goede leven. Marianne heeft alles voor haar kinderen over, dus toen ze met Simon trouwde, heeft ze haar succesvolle baan opgezegd. Wanneer Simon de naam Caroline uitspreekt op een nogal zwoele onheilspellende manier, schieten bij Marianne haar nekharen omhoog. Ze kan er niet precies de vinger opleggen, maar Simon verbergt iets voor haar en dat heeft alles te maken met die Caroline. Marianne wil het aan haar enige vriendin Jen vertellen, maar Simon heeft een hekel aan haar en keurt alles af wat ze doet. Als Marianne besluit om zelf op onderzoek uit te gaan, ontdekt ze iets wat veel gruwelijker is dan ze ooit had gedacht. Niets is wat het lijkt, kan ze Jen, Simon of zichzelf nog wel vertrouwen?

We lezen het verhaal vanuit Marianne. We beleven het gezinsleven van een liefhebbende moeder die alles voor haar kinderen overheeft. En haar man Simon, de knappe charmante chirurg die veel te lange dagen in het ziekenhuis maakt.

Het verhaal begint met de beschrijving van het perfecte leven van Marianne en haar gezin. Maar is het wel zo perfect? Want bij ieder hoofdstuk ontdekken we steeds meer verontrustende dingen die boven komen drijven.
En dan heb ik het nog niet eens over Caroline, de geweldige nieuwe collega van Simon die zorgt voor extra olie op het vuur. De spanning gaat niet alleen bij Marianne omhoog, bij mij als lezer ook.

De personages, de verhaallijnen, de verrassende wendingen in het verhaal zitten allemaal zo goed in elkaar dat je als lezer vaak niet weet wie je nu moet geloven. Zou het echt zo zijn dat Marianne het zich inbeeld? Zou Simon echt zo manipulatief zijn en dat hij alles van zijn vrouw controleert? Is Caroline dan toch alleen maar een collega van Simon?

Sue Watson heeft het verhaal op zo’n meesterlijke wijze geschreven met een intense spanningsboog en onverwachte wendingen dat ik tot aan het einde niet zeker wist hoe het nu echt in elkaar zat. Je leest het verhaal niet, je beleeft het. Het verdriet, de angst maar ook de onzekerheid die Marianne voelt komen als een klap in je gezicht aan.

Onze kleine leugentjes is een aangrijpende, spannende thriller met een einde waardoor je in shock het boek dichtslaat. Een echte aanrader.

Bedankt LabUitgevers voor het recensie exemplaar.

Meer recensies van Caroleest

Tegenpolen trekken elkaar aan in deze heerlijke roadtrip-roman boordevol humor en romantiek. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.