Pak je verrekijker, notitieblok en ga mee op onderzoek in het Engelse dorpje Purdy Hill

Caroleest 02 november 2025
Uitzicht op moord in het eerste deel in de Purdy Hill mysteries serie van Eska Jacobs.

Welkom in Purdy Hill een rustig Engels dorpje, waar iedereen elkaar kent.

Maak kennis met Edith Lavender, 76 jaar, weduwe en gepensioneerd. Maar laat dat je niet misleiden. Edith is de Agatha Christie van het dorpje, samen met haar vriendinnen Beryl en Nora zoeken ze elk mysterie tot op de bodem uit. Het is maar goed dat haar kleinzoon Danny bij de politie werkt.

Het verhaal begint gelijk goed want Edith ziet haar overbuurman op zijn balkon in elkaar zakken, het lijkt alsof hij neergestoken is. Maar niet veel later ziet ze hem, zonder kleerscheuren, in de deuropening staan bij de postbode. Hoe is dat mogelijk? Dit is een zaak die Edith niet kan laten gaan en ze gaat samen met haar vriendinnen op onderzoek uit.

Tijdens het lezen proef je de Britse sfeer, de gezelligheid van een klein dorpje, de geliefde pubquiz, maak je kennis met een oude klagende zuurpruim van een buurman die iets verbergt, vreemde gasten in het voorheen zo rustige Purdy Hill, maar ook een lichte spanning als blijkt dat ze iets op het spoor zijn. En natuurlijk het vinden van een lichaam.

Door de korte hoofdstukken, de fijne schrijfwijze, de heerlijke humor van The Lavender Ladies en de plotwendingen is het een cosy-crime verhaal om van te genieten. Laat je meevoeren in de speurtocht en vergeet je verrekijker en notitieblokje niet.

Uitzicht op moord is een leuke, originele cosy-crime novelle. Het ideale verhaal voor een donkere avond om even lekker van te genieten. Je kan het vergelijken met The Marlow Murderclub. Een aanrader voor de speurneuzen onder ons. Ik ben heel benieuwd naar de volgende delen in deze serie.

Bedankt voor het recensie exemplaar.

Meer recensies van Caroleest

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Verpletterende liefdesroman met spannende plotwendingen, tegen de achtergrond van ruige, bedreigde natuur. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.