Advertentie

 Je bent werkeloos, dakloos, je verloofde is er vandoor met een ander en je slaapt momenteel op de bank van je beste vriendin... kan niet erger dan dit toch?

Het zit Jules echt niet mee. Haar beste vriendin Chloe is erg behulpzaam maar Jules wil weer op eigen benen staan. Ze zoekt een baan. En op een dag stuit ze op een advertentie...

Het klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn. 
In een van de mooiste gebouwen van New York: "Het Bartholomew" word een functie aangeboden. Ze hoeft alleen maar in een van de prachtige appartementen die het gebouw rijk is te wonen. Dat is alles. Ze word er ook nog voor betaald ook! De eigenaresse is overleden en tot haar kinderen hebben besloten wat er met de woning moet gebeuren moet er iemand op passen. Appeltje, eitje denkt Jules. Een dak boven haar hoofd en ook nog een heel genereus salaris.

Er zijn wel wat regels:

* Geen bezoekers.
* Elke nacht moet in het appartement worden doorgebracht.
* De andere bewoners mogen absoluut niet gestoord worden.

Jules gaat ervoor. Haar vriendin Chloe is wat minder enthousiast...

Het gebouw is bijzonder te noemen. Vol gotische elementen zoals grote waterspuwers, wenteltrappen, ouderwetse liften. Het straalt allemaal luxe en grandeur uit. In het gebouw wonen vele rijke en beroemde mensen. 

Jules blijkt niet de enigste te zijn met dit fijne baantje in het Bartholomew. Ze ontmoet haar "collega's" een man die nogal afstandelijk doet en ze weinig ziet en haar buurvrouw. Ze bouwt een vriendschap met haar op aangezien ze zich wat eenzaam voelt in het grote gebouw. Ze spreken regelmatig af in Central Park. Al snel merkt ze dat er iets met haar nieuwe vriendin aan de hand is. Ze is angstig en nerveus. En dan op een dag is ze verdwenen... Jules probeert alles om haar te vinden. Ze begint in te zien dat dit historische gebouw vele geheimen verbergt. Ze duikt in de geschiedenis van dit beruchte gebouw en stuit op vele mysterieuze doden en verdwijningen die al generaties terug gaan...

Riley Sager weet geweldig de sfeer van dit gebouw vast te leggen op papier. Groots, intimiderend, luxe en vol geheimen... het gebouw is een hoofdpersonage op zich. Het is met recht een gotische thriller. Spookachtig maar met een twist. 

Ik heb heel erg van dit boek genoten! Jules is een geweldig personage. Naïef maar ook sterk. Met een traumatisch verleden is ze bereid te knokken voor haar toekomst. Je juicht echt voor haar en leeft met haar mee.

Het plot verraste mij op een positieve manier. Bizar? Ja, dat zeker maar ik was echt blij ermee. De schrijver had een hele voorspelbare uitweg kunnen kiezen. Dit klopte gewoon. Ik ben fan van Riley Sager. Dit boek is één mijn favorieten en de eerste die ik van hem las.

Ren naar je bibliotheek of favoriete boekhandel en scoor een exemplaar van dit juweeltje. Als je net als ik van thrillers met een twist houd dan hoort deze zeker op je verlanglijst.

Maar voordat je dit boek gaat lezen... Sluit voor de zekerheid alle deuren... 
Je weet immers maar nooit wie er naar binnen wil.

Veel leesplezier!

4 sterren.



Reacties op: Doe voordat je dit boek gaat lezen eerst je deur maar op slot...

448
Sluit alle deuren - Riley Sager
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners