Een hele nieuwe wereld

Catsnread 06 september 2024
4.5 ★

Deze serie neemt je mee naar een hele nieuwe wereld vol Midden-Oosterse culturen en (soms) islamitische overtuigingen, wat ik geweldig vond. Het heeft zeer gedetailleerde wereld- en karakteropbouw. In het begin kan het lastig zijn om alles bij te houden, maar zodra je het onder de knie hebt, kun je het boek nauwelijks wegleggen. Ik was er helemaal in meegezogen. Als je niet kunt reizen, raad ik je aan dit te lezen, want elke keer dat je dit boek openslaat, ben je ver weg van huis.

Als kind hield ik van Aladdin en dit boek gaf me hetzelfde gevoel. Het enige minpuntje zijn de lange hoofdstukken, maar ik vond het heel leuk hoe het verhaal vanuit meerdere perspectieven wordt verteld – afwisselend tussen Ali en Nahri – telkens wanneer je aan een nieuw hoofdstuk begint, totdat hun ervaringen samenkomen. Het is mooi om te lezen hoe beiden dezelfde dingen anders beleven. Er is niet veel romantiek of spanning, mocht je dat echt in een boek willen, maar het is wel licht aanwezig en ik vond het zo eigenlijk wel fijn. Tot nu toe hou ik echt van deze serie, het is zelfs een van de beste boeken die ik ooit heb gelezen. Ik heb nog nooit iets gelezen dat zo doordacht en aandachtig in detail is geschreven als dit.

Ik kan niet wachten om de andere boeken in deze trilogie te lezen. Het plot zorgt ervoor dat ik meteen in het volgende deel wil duiken. Ik ben nog niet klaar om deze wereld te verlaten.

Meer recensies van Catsnread