Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Historisch liefdesverhaal

‘Turkenliefde’ door Jacomijn Stout speelt zich af in de 17e eeuw. Zij zorgt voor haar ernstig zieke vader, haar jongere zus en boer en oma. Jacomijn heeft geen gemakkelijk leven. Haar vader regelt een man voor haar. Hoewel haar hart een ander toebehoort, zegt ze ja. En dan komt er een brief….

Rood wisselt heden en verleden met elkaar. Jacomijn heeft een heftige tijd achter de rug. Haar familie ging emigreren naar Suriname, maar hun boot wordt gekaapt en ze vallen in handen van een slavenhandelaar. Ze worden verkocht aan een rijke Mohammedaanse familie. Maar de kaping is naast slavernij ook het begin van een boeiende liefdesgeschiedenis, omdat de jonge Jacomijn verliefd wordt op de onderkapitein Mahomet. Hij is een Fransman en ex-slaaf die zich heeft bekeerd tot de Islam en met Jacomijn wil trouwen als ze zich ook zou bekeren.

De 17e eeuw blijkt een zeer harde eeuw te zijn zowel in het buitenland als in Nederland zelf. Mishandelingen tijdens de slavernij worden zeer expliciet beschreven. In Nederland komen de spinhuizen, prostitutie, erfrecht, en woonsituatie aan bod, Rood schrijft met kennis van zaken
Doordat Rood historie verweeft met een liefdesgeschiedenis is ‘Turkenliefje’ een boeiende historische roman. Je wordt meegesleurd in het leven van Jacomijn en ziet veel voor je. Een groot deel van ‘Turkenliefje’ is gebaseerd op ware gebeurtenissen, opgetekend door Jacob Stout en verwerkt in het boek.

Aan het einde van het boek vertelt Lydia Rood over haar onderzoek en de gevonden feiten. ‘Turkenliefje’ is een mooie roman met een bijzondere liefdesgeschiedenis en een verrassend einde.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Charlotte Veltman

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.