Vlot leesbaar boek met een mooie boodschap
Van deze auteur las ik eerder het scherpe boek ‘Leven in het calamiteitperk‘. Dit eerdere boek van hem behandelt ons menselijk leven en waarom we dit maar beter als een tragikomedie kunnen zien. Het komische perspectief is hierbij zeker geen tegenpool van het tragische, maar eerder de enige manier om anders naar ons onvermijdelijke menselijke falen te kijken.
Tim Fransen doet zijn verhaal in een prettig leesbare stijl, met veel ruimte voor hier en daar een goed geplaatste grap. Centrale boodschap is dat we ons zelfs vooral niet zo serieus moeten nemen, en ‘humaniserende’ humor, die de gebreken en kwetsbaarheden die we allemaal hebben, laat zien, kan daarbij helpen. Een mooie boodschap in een heel vlot leesbaar boek!