Uitstekende vlotte thriller
Dit boek stond in de Top 5 van beste thrillers van 2025 en na lezing van dit boek is dat zonder meer terecht. Dit is een heerlijke vlotte thriller met korte hoofdstukjes waar je onontkoombaar in getrokken wordt. Alles komt in een geraffineerd plot samen tot een mooie ontknoping. Het verhaal is hierbij zeker niet kleinzerig; er sterven vele mensen, en ook vaak op bijzondere wijze.
Alles draait om vier voormalige Leidse corpsgenoten, die in hun studietijd iets onoirbaars gedaan hebben. Jaren later worden ze met hun verleden geconfronteerd, als een onbekende een wraakactie over hun uitstort. De stagiaire criminologie Jackie belandt al snel midden in dit alles.
Dit boek las ik natuurlijk ook omdat ik de schrijver ervan ken; geen Zweedse dame, maar de Nederlander Martyn van Beek. Van hem probeer ik meer te leren over hoe je een goede thriller schrijft. En dat vak heeft hij zelf uitstekend in de vingers, zo veel is wel duidelijk. Lezen!