Advertentie
    Christine Bols Hebban Recensent

De Amerikaanse Rachel Dylan was tien jaar lang advocate bij een groot kantoor, voor ze zich volledig aan het schrijven wijdde. Haar eerste drie boeken maakten deel uit van de Windy Ridge-serie en werden nooit in het Nederlands vertaald. Dan zette ze de Atlanta Justice-reeks op, die meer succes leek te hebben in het buitenland en vertaald werd voor het Nederlandse taalgebied. Na Fataal Bewijs is Stergetuige het tweede deel.  

Sophie Dawson is een openbaar aanklager in Atlanta en werkt aan een witwaspraktijk door een van de grootste banken in de VS. Deze zaak put haar uit en ze stopt ‘s avonds laat bij een gasstation voor een snelle hap. Net op dat ogenblik worden twee mensen vermoord op de parking van het gasstation waardoor Sophie de enige getuige wordt. Er wordt beweerd dat de moord is gepleegd door de broer van de baas van een van de grootste misdaadgangs in Atlanta.  Bevreesd voor haar welzijn en zelfs haar leven, aanvaardt ze de hulp van haar vader in de vorm van veiligheidsagent Cooper die dag en nacht over haar waakt. Maar toch is Sophie nog niet gerust in de zaak. Iemand sluipt rond haar huis en getuigen in de zaak tegen de bank worden geliquideerd. Cooper dwingt haar te verhuizen naar een safehouse waar hij haar beter in de gaten kan houden. Maar is dit voldoende? Is ze nu veilig? Of toch niet?

Stergetuige is een complex boek dat gemengde gevoelens oproept. Het hele verhaal is doorspekt met het voorspelbare romantische onderdeel, voor sommige lezers een pluspunt voor anderen net het tegengestelde. Het ‘legal’ gedeelte is duidelijk omschreven en perfect te volgen voor een leek. Dylan vermijdt moeilijke juridische termen zodat het toegankelijk is voor iedereen.  

Het romantische onderdeel wordt verteld, maar de lezer voelt de elektriciteit tussen de twee personen niet. Ze hebben enkel het woord van de auteur dat er aantrekkingskracht is en een mystiek gevoel tussen beiden. Dat is een gemiste kans. Als je dan toch romantiek in je verhaal introduceert, doe het dan zo dat de lezer geboeid is en zich kan inleven.  

Stergetuige is geschreven vanuit het standpunt van vijf personen. Een verschillend standpunt kan interessant zijn en het verhaal meer diepgang geven, maar vijf is van het goede iets te veel en zaait verwarring. Als auteur vijf personages voldoende diepgang geven, is moeilijk. Ze is daarin dan ook enkel met Sophie en Cooper geslaagd. Wat zeker wel is geslaagd is het onverwachte einde.  

Rachel Dylan is zonder twijfel een goede auteur die terecht een groot aantal fans heeft of zal krijgen. Er is voldoende intrige en actie in Stergetuige om een lezer geboeid te houden. Fans kunnen uitkijken naar deel drie in de reeks, dat in de VS reeds gepubliceerd is onder de titel Breach of Trust

Reacties op: Complexe legal thriller doorspekt met romantiek

8
Stergetuige - Rachel Dylan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker