De Eerste Stap

ciin leest ciin leest
1 mrt 2025

De Eerste Stap is het debuut van Debbie van Elden en na het lezen van dit heerlijke boek ben ik heel benieuwd wat zij nog meer voor de lezers in petto heeft met deze serie!

Het boek lees je volledig vanuit 1 personage namelijk Maartje, hierdoor leer je haar heel goed kennen en krijg je ook een mooi beeld van hoe zij de wereld inkijkt. Het eerste hoofdstuk was gelijk een heerlijke hilarische opening wat mij enorm nieuwschierig maakte naar de rest van het verhaal. En ik kan je vertellen, de rest van het verhaal verloopt net zo prettig lezend als het begin.

Debbie heeft een hele prettige uitnodigende schrijfstijl, vol met humor en ze weet emoties goed over te brengen. Ik ging op een gegeven moment heel erg meeleven met Maartje en de vriendengroep. De uitjes die Maartje beleefd worden op een prettige en senuele manier verteld en het hele verhaal komt soms haast over alsof je een film bekijkt. Ondanks dat het verhaal volledig vanuit Maartje verteld word krijg je ook heel veel mee van de personages om haar heen en deze leer je met hoe meer je leest beter kennen. Vooral haar bonte verzameling vrienden worden qua karakters mooi neergezet. Dit alles maakte dat ik het boek echt met veel plezier heb zitten lezen.

Ik ben na het lezen van de Eerste Stap heel erg benieuwd naar wat er in de rest van de serie allemaal gaat gebeuren!

Debbie van Elden en MHbooks heel erg bedankt voor het leesexemplaar en dat ik mee mocht doen aan de blogtour.

Meer recensies van ciin leest