Boeiend verhaal die lekker wegleest!
Fake van Kirstin Chen kreeg ik van Uitgeverij de Fontein als recensie-exemplaar thuis gestuurd, na het lezen van de flaptekst was ik erg nieuwschierig naar het boek. Fake is het eerste boek wat ik van Kirstin Chen heb gelezen.
Meteen vanaf het eerste hoofdstuk weet Chen je als lezer over te halen om door te lezen. Met de ondervraging tussen een rechercheur en Ava word de lat voor de rest van het boek gelijk wat hoger gelegd. Vanaf het tweede deel van het verhaal word het boek wisselend tussen Winnje en Ava verteld. En beiden vrouwen hebben hun eigen versie van hun verhaal, maar wie spreekt er nou de waarheid? Het boek zit misschien in het begin wat verwarrend in elkaar, maar het is echt even een dingetje waar je als lezer doorheen moet lezen. Op een gegeven moment gaan er namelijk puzzelstukjes op hun plaats vallen en word het lezen alleen maar leuker.
De schrijfstijl van Chen is behoorlijk vlot en met alle gebeurtenissen ook fijn beschrijvend. Hierdoor blijf je als lezer geboeid tot doorlezen en voor je het weet heb je het boek dan ook uit. Door de verhalen van beide dames word je af en toe ook even op een dwaalspoor gezet met wie je nou moet geloven en ik vind dat Chen dit echt perfect op papier heeft weten over te brengen.