Woest water
Woest Water is het eerste boek wat ik van Johanna Lime las en ik moest even inkomen. De schrijfstijl van Lime was even wennen en de genrecombi fantasy/SF is ook iets wat ik niet veel lees, fantasy wel maar SF veel minder. Het duurde denk ik 1/3 van het boek voor het mij eindelijk in zijn greep kreeg. Daarna ging het boek voor mij heel snel en voor ik het wist had ik hem uit!
Door de schrijfstijl van Lime kreeg ik een heel duidelijk beeld van de personages en hoe zij en de wereld om hun heen eruit zagen. Het verhaal is heel beeldend geschreven en geven het fantasy gedeelte een heerlijke extra boost. De vlotte manier van schrijven zorgen ervoor dat het boek vlot wegleest en ook toegankelijk is voor degenen die veel YA lezen.
Een mooie combinatie tussen fantasy en SF met sterke thema's als vriendschap, het milieu en liefde.