Heerlijk tweede deel
Dit jaar herlees ik een aantal favoriete boekenreeksen en Serie Q is daar één van.
Ik genoot opnieuw van dit tweede deel. De hoofdpersonages Morck en Assad leven alweer meer, omdat mijn kennis over hen in het eerste boek is opgefrist.
Het is gelukkig dusdanig lang geleden dat ik deze thrillers las, dat de verhaallijnen me niet helemaal zijn bijgebleven. Van dit verhaal herinnerde ik me meer dan van boek 1, maar gelukkig niet 'who-dunnit'.
De boeken zitten goed in elkaar; levendige personages die realistisch (met fouten, gebreken en onhebbelijkheden) zijn weergegeven, een goed plot, spannende stukken afgewisseld met lekkere beschrijvingen (wel bondig, toch zie je het voor je, niet te bloemrijk) en er zit humor in.
Kortom: ik genoot opnieuw van Jussi Adler Olsen en ik ben alweer een heel eind in boek 3 terwijl ik dit schrijf...