Re-read en opnieuw genoten!
In 2011 las ik een groot deel van deze reeks (en daarna kocht ik telkens de nieuwe boeken als er één verscheen). Ik had besloten dat 2025 het jaar van de re-reads zou worden en ik kon eigenlijk niet wachten om deze complexe thrillerserie met prachtig doorlopende verhaallijn over het leven van Carl Mork en Assat opnieuw mee te beleven.
Het is eigenlijk voor het eerst dat ik thriller herlees (meestal is dat voorbehouden aan fantasy en een enkele roman) en gelukkig was het lang genoeg geleden dat ik niet meer precies wist hoe en wat qua dader, motief en afloop van het verhaal.
Ik heb dus opnieuw van dit boek genoten. Het was extra leuk om een beetje voorkennis te hebben en te kijken hoe de (fenomenale) auteur dit allemaal aan elkaar aan het breien was.
Ook de forshadowing die ik nu ken over de personages geeft een leuke diepere laag.
Boek 2 van de reeks staat dus inmiddels klaar en ik ga de Serie-Q lekker bingen!