Oh nee, het einde komt er aan...
Met veel plezier ben ik deze serie aan het (her)lezen en nu zit de reis met Carl, Assad, Rose en Gordon er bijna op.
Ik merkte gaandeweg dit boek al dat er 'afrondingen' aan zitten te komen, dus ik spiekte alvast vooruit en zag dat ik in deel 9 van 10 bezig was... Ai!
Het verleden begint Carl in te halen, de oude spijkerpistool-zaak waarbij hij en zijn collega's betrokken waren (Hardy raakte verlamd en een andere collega werd doodgeschoten) is opnieuw actueel en Carl wordt zelfs van cocaïnehandel verdacht... dat kwam in eerdere delen ook al wel naar voren en het is nog nooit duidelijk geworden hoe ver de betrokkenheid nu werkelijk ging. Ik ben dus héél erg benieuwd naar het laatste deel. Daarin vallen vast alle puzzelstukjes op zijn plaats.
Er wordt in elk geval weer flink creatief met regels omgesprongen in dit verhaal ha ha, love it!
Ik lees trouwens niet graag over de covid-periode, maar nu het wat langer geleden is, slijten de nare bijgevoelens er vanaf.
De andere teamleden hebben het ook niet makkelijk. De gezinshereniging van Assad is niet allemaal rozengeur en manenschijn en Rose en Gordon hebben beiden op hun eigen manier moeite met de pandemie en de maatregelen.
Daarnaast zitten ze natuurlijk zoals vanouds van afdeling Q achter een moordenaar aan. Deze keer zelfs met hele actuele zaken.
Ik vond het creatief gevonden, zowel het motief, de psychologische achtergrond van deze psychopaat/seriemoordenaar als de uitvoering...