Prachtig en origineel
Historische romans kunnen mij bijna altijd wel boeien, zeker als de tijdsperiode er eentje is die me interesseert. En in dit geval (de Gouden Eeuw, VOC-tijd) was dat zéker het geval.
Ik ging er dus met hoge verwachtingen in en dit boek stelde absoluut niet teleur.
Het zijn twee prachtige verhalen, zowel die in de 17e eeuw als die in de huidige tijd. Er is ruimte voor romance, maar dat is niet allesoverheersend en ik vond er verrassende wendingen in zitten (hoewel ik er ook wel een aantal zag aankomen).
Toen ik in het nawoord hoorde dat er werkelijk een dergelijke jurk is opgedoken uit een scheepswrak, ben ik daar ook direct naar gaan Googlen. Deze waarheidskern maakte het verhaal nog fascinerender voor mij.
Wie weet ga ik ooit naar het museum op Texel om dit kledingstuk te bewonderen (ik woon op Curaçao, dus het is bést ver weg ha ha).