Veel verhaal in te weinig pagina's

claudtje 30 april 2024
Toen ik ‘een dag om nooit te vergeten’ ontving kwam ik meteen in zomerse sferen. Niet alleen de kaft straalt feelgood uit, maar het hele boekblok is bezaaid met prachtig gekleurde bloemen. Dit is nou echt een boek wat je mee wil nemen op vakantie.

Het verhaal zelf begint erg pakkend, je bent heel benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren, maar helaas verloor ik al snel de aandacht. Dit kwam niet omdat het verhaal niet interessant was, maar meer omdat er zo ontzettend veel verhaallijnen van verschillende personages werden verteld waardoor het voor mijn gevoel af en toe van de hak op de tak sprong. Nadat ik het boek even een paar dagen aan de kant had gelegd, merkte ik wel dat ik benieuwd werd naar het verdere verloop en ik moet eerlijk zeggen dat ik het boek daarna ook wel snel uitgelezen heb.

Ik heb nog geen eerdere boeken van Jill Mansell gelezen, dus ik kan niet vergelijken, maar bij dit boek vond ik de schrijfstijl prettig. De zinsopbouw las lekker en je kon je overal goed een beeld bij vormen. Het enige jammere vind ik, zoals eerder vermeld, dat er zo ontzettend veel verhaallijnen doorheen werden gejaagd. Als het bij de verhaallijnen van Ruby en Lottie gebleven was, had je ook een goed boek gehad. Zeker doordat je dan veel meer de diepte in kan gaan. De verhaallijnen van Iris en Freya hadden desnoods in een vervolg beschreven kunnen worden. Nu vond ik sommige ontmoetingen te toevallig en niet helemaal geloofwaardig, maar het moest wel aangezien je veel beknopter moet zijn als je vier verhaallijnen in één boek wilt vertellen.

Nee het is geen hoogstaand literair juweeltje, maar als je gewoon lekker wilt ontspannen en even weg wilt zwijmelen in andermans liefdesleven, dan is dit boek er perfect voor. Je krijgt gewoon zin om zelf naar het plaatsje Lanrock af te reizen en ik zie ook echt een heerlijk knus gezellig badplaatsje voor me. Bovendien had ik ook zeker het vervolg gelezen als het boek in twee delen zou zijn opgesplitst. Kortom het verhaal is erg goed bedacht maar te veel voor ongeveer 350 pagina’s. Al met al beoordeel ik dit boek toch met 3,5 ster want hoe je het ook went of keert, het blijft gewoon een echte zomerse feelgood.

Meer recensies van claudtje