Bijzonder warm verhaal
Het origineel komt al weer uit 2011 en was in Korea meteen een Klassieker die menig prijs in de wacht heeft geslepen. Het is al in meerdere landen vertaald en zelfs verfilmd. Vorig jaar is het eindelijk in een Nederlandse vertaling uitgekomen bij uitgeverij Blauw Gras.
Het is ook het eerste boek voor volwassenen wat zij uitgaven. Ik was met name zeer benieuwd naar het verhaal omdat de hoofdpersoon de verouderingsziekte progeria heeft waardoor mijn interesse was gewekt.
De auteur heeft het verhaal mooi en open neergezet. Het is vanuit het perspectief van de hoofdpersoon geschreven, de 17jarige Areum die snel verouderd en zal sterven. Zijn ouders waren 17 toen zij hem kregen en verloren daarmee hun jeugd. Nu Areum zijn jeugd verliest hoopt hij een verhaal te schrijven aan zijn ouders om hen hun jeugd terug te geven. Een mooie en nobel streven.
Ik moest wel even inkomen in het verhaal. Even wennen aan de stijl die soms zeer vlot is maar soms wat kabbelt en wat trager is. Uiteraad speelt het zich af in Korea met typische (denk ik ) Koreaanse namen wat ook even moest beklijven. Eenmaal in het verhaal getrokken kon ik genieten van de mooie zinnen en het verhaal. Het verhaal had zeer zwaar uit de hoek kunnen komen maar er is de nodige luchtigheid en humor in verwerkt waardoor je blijft lezen. Daarnaast kwam het verhaal zo realistisch over dat ik de hoofdpersoon in mijn hart heb gesloten en wat een mooi einde !
"mijn bonzende leven " is een bijzondere, warme roman die nog even nasiddert als je de laatste pagina omslaat.