Bernink weet weer te verrassen
Ik ben groot liefhebber van de thrillers van Bernink. Dit is inmiddels zijn twaalfde titel en het gaat mij zeker nog niet vervelen. De ene titel lag mij meer, of vond ik spannender dan de ander, maar met deze titel werd ik weer aangenaam verrast.
Voor wie eerder werk van hem heeft gelezen weet dat er in al zijn boeken dezelfde karakters terug keren met als hoofdpersoon oud-neuroloog en privédetective Koch. Er zijn wat korte verwijzingen en uitleg bij de karakters die niet storen zijn als je ze al kent maar zeker prettig voor de nieuwe lezers. In zijn eerste boeken lag daar wel veel herhaling maar dat is in zijn latere werk niet meer het geval. En dat leest een stuk prettiger.
Het onderwerp van dit verhaal, met een zeer toepasselijke titel, vond ik leuk gevonden. Bernink neemt de tijd om de (vele) karakters te introduceren en weet een wonderlijk web te maken waaruit blijkt hoe de relaties lopen. Wie met wie is verbonden en al snel blijken er meer linken te kunnen worden gelegd. De emoties en achtergronden van de karakters worden goed uitgewerkt en de spanningsopbouw is goed.
Dat er meer speelt dan alleen een lot uit de loterij is snel duidelijk maar dat er een heel wat meer speelt in het zo ogenschijnlijke rustige dorpje wordt langzaam duidelijk. Goed gedoseerd, spannend en pakkend geschreven.
Kortom een aanrader en deze komt zeker in mijn top drie van de titels die Bernink heeft geschreven.