Adventboek: aftellend naar Kerstmis met elke dag een hoofdstuk, leuk concept!

Conny Schelvis 18 november 2025
Iedereen kent het principe wel van een advent kalender. Elke dag afstrepen naar Kerstmis. Hoe leuk is het nu voor de booknerds en kerstfans om een echt advent boek te hebben.
Elke dag open je een hoofdstuk!

Nu had ik de luxe dat ik niet hoefde te wachten om het verhaal te lezen omdat ik een recensie exemplaar had ontvangen. Maar elke dag een stukje verder lezen is best een leuke uitdaging.

Met een mooie layout en romantische cover straalt dit boek een en al kerstmis uit. Elk genummerd hoofdstuk laat zich eenvoudig los maken door simpel even vinger langs de zijde van de pagina te halen.
Het papier is stevig en blijft netjes.

De hoofdstukken zijn ongeveer tien pagina's lang dus goed te doen om elke dag dat stukje te lezen.
Het verhaal is eenvoudig, romantisch en dat is ideaal voor elke dag een stukje. Je moet er immers makkelijk in kunnen vallen met al die onderbrekingen.

De tekst wordt afgewisseld met WhatsApp berichten wat het nog sneller leesbaar maakt.

Het verhaal zelf gaat over April die heel onzeker en bang is nadat ze een donorhart heeft gekregen. We zijn nu twee jaar later en ze gaat voor de kerst naar haar vader in de Alphen. Haar moeder vind dat niks die zou haar het liefst in een doosje willen doen om te beschermen. April vind het spannend haar leven weer op te pakken. Bij haar vader ontmoet ze een oude jeugdvriend: Augustin en dat doet haar hart sneller kloppen.

Een typische YA kerst/winter romance , misschien wat voorspelbaar maar dat mag bij dit soort verhalen.
De fijne vertelwijze van een verhaal wat zich afspeelt in een winterse omgeving met sneeuw, skies en romantiek is ideaal voor de liefhebbers.
Maar het is vooral het idee van elke dag een hoofdstuk in deze mooie vormgeving wat dit HET kerst-cadeau- boek maakt.

Meer recensies van Conny Schelvis