Tom Rijpert neem zijn jeugdige lezers serieus met dit horror verhaal!
BAM! Wil je meegezogen worden in een gruwelijk horror verhaal kan ik deze van harte aanbevelen!
Titel. Want wie niet weg is...
Auteur. Tom Rijpert
Uitgeverij Kluitman
#kluitmannovelle #horror #thriller #novelle #pesten #14plus
Tom Rijpert debuteerde in 2023 met het geweldige tweeluik " de zeven sleutels", fantasie voor de jeugd, origineel en een verhaal wat goed in elkaar zit en waar de jonge lezer serieus wordt genomen. Dit jaar kwam 19/91 uit, een jeugd thriller met bovennatuurlijke twist. In deze novelle komt ook zo een bizarre wending waarbij ik toch meer de nadruk wil leggen. De novelle reeks geeft thrillers uit. En dit is zeker thriller waardig gezien de spanningsopbouw,maar qua genre moet je wel van eng en horror houden om dit boek te kunnen uitlezen en kunnen waarderen. Waarderen doe ik het zeker en voor de liefhebbers een dikke aanrader!
Inhoud:
Vier influencers worden uitgenodigd de nacht door te brengen in een oude boerderij.Creepy maar de belofte aan een geldbedrag na afloop en veel meer volgers krijgen de overhand en ze stappen de boerderij binnen. Ze blijken echter niet random uitgekozen te zijn maar een gemeenschappelijke factor te hebben. Met alle gevolgen vandien.
Wow! Vanaf de proloog zit ik in een rollercoaster vol actie en gruwelijk spannende en bizarre momenten.
Het verhaal is opgebouwd in korte hoofdstukken waarbij het perspectief wisselt tussen de karakters. De namen staan boven de hoofdstukken wat een prima manier is om informatie uit verschillende oogpunten te geven.
In nog geen 110 pagina's volgt een verhaal met een horror waardig einde.
Tom Rijpert laat hier ook zien zijn jeugdige lezers serieus te nemen door heen kinderachtige insteek te kiezen. Niet elk verhaal hoeft gezellig te verlopen en ook het einde hoeft niet te zijn zoals je hoopt ( of juist niet hoopt).
Zijn vertelstijl is pittig en in een hoog tempo. Sommige scènes zijn bijna grotesk maar te doen. De term " niet voor twee kinderzieltjes' is zeker toepasbaar.
Als je jeugd titels van Tom Thys kent en met "plezier" hebt gelezen kan je deze ook zeker waarderen.
#kinderboekenenyarecensie
#horror #novelle
Titel. Want wie niet weg is...
Auteur. Tom Rijpert
Uitgeverij Kluitman
#kluitmannovelle #horror #thriller #novelle #pesten #14plus
Inhoud:
In nog geen 110 pagina's volgt een verhaal met een horror waardig einde.
#kinderboekenenyarecensie
#horror #novelle