Maren Stoffels weet weer een origineel en spannend verhaal neer te zetten!
Trigger warning : gokverslaving, geweld, bloed.
In de nieuwe serie van Leopold " thrillseekers" jeugdthrillers verschenen de eerste twee titels waarvan deze er een van is.
In ongeveer 135 pagina's met korte hoofdstukken en toegankelijk taalgebruik wordt de lezer een superspannend verhaal voorgeschoteld. Let wel dat dit een next level is qua spanning en niet voor iedere lezer geschikt.
Liefhebbers van de jeugd boeken van Marcel van Driel zullen dit verhaal zeker waarderen.
Inhoud:
Joey neemt per ongeluk de verkeerde rugzak mee naar huis en vindt daarin een hoop geld en een toegangsticket voor " Container Cash" : een illegale, levensgevaarlijke spelshow waarmee je veel geld kan verdienen. Als je maar durft. Zijn broer Lex zit zwaar in de schulden vanwege zijn gokverslaving en Joey bedenkt dat hij zo zijn grote broer kan helpen. Met gevaar voor eigen leven gaat hij de uitdaging aan.
Leeservaring:
Zoals ik al zei heeft de auteur weer een mega spannend en origineel avontuur neergezet. Het verhaal is nagelbijtend spannend en heeft een behoorlijk tempo vanaf de eerste start tot aan de finale van de zogenaamde spelshow.
Prima opbouw, voor de lengte van het boek voldoende karakter verdieping en door de extra bagage van Joey heeft het hem net dat beetje meer waardoor je totaal snapt dat hij mee doet voor zijn broer.
De reacties van de karakters kan je goed plaatsen en het is echt tot het laatste stuk spannend.
In het nawoord laat de auteur weten hoe ze op het idee is gekomen voor het verhaal, deze achtergrond info vind ik altijd leuk. Dat een klein iets aanleiding kan zijn voor een top van een jeugdthriller.
Daarnaast weet ze thema's als gokverslaving, vriendschap, broederliefde, pesten en omgaan met handicaps te verwerken in dit verhaal zodat er meer in zit dan " alleen maar spanning", al is daar niks mis mee hoor!
Als uitgeverij Leopold dit niveau weet vast te houden in deze nieuwe serie kijk ik graag uit naar de nieuwe delen!
Inhoud:
Leeservaring: