Advertentie

In op de hielen zijn de hoofdrollen weggelegd voor Faith Frye (Corcoran) en speciaal agent Deacon Novak, een oude bekende uit het voorgaande boek Over de Schreef.
Faith is psychologe en wordt gestalkt door een man, een zedendelinquent uit een gezin dat zij eerder begeleidt heeft. De man heeft al meerdere pogingen gedaan om haar te vermoorden maar ze wordt niet serieus genomen door de politie en daarom is ze genoodzaakt haar naam te veranderen en te verhuizen.
Ze heeft na de dood van haar oma het familiehuis geërfd waar ze nare herinneringen aan heeft en in drieëntwintig jaar niet meer is geweest. Omdat ze een nieuw onderkomen nodig heeft besluit ze toch om het huis op te knappen en er zelf te gaan wonen of later te verkopen, een beslissing die een grote beerput opent. De sleutel die ze van de notaris ontving past niet op het slot van het huis en ze vertrekt onverrichte zaken weer richting het hotel waar ze tijdelijk verblijft en maakt een afspraak met een slotenmaker voor de volgende dag.
Als Faith op de terugweg naar het hotel met haar auto moet uitwijken voor een naakt, zwaargewond meisje raakt ze van de weg en verongelukt zelf bijna. Ze weet het meisje te bereiken en belt meteen het alarmnummer, het is duidelijk dat het meisje zwaar mishandeld is.
Deacon Novak en zijn team wordt met de zaak belast, een zaak die alles te maken heeft met Faith en het huis wat ze heeft geërfd.
Iemand wil kostte wat kost niet dat Faith het huis betrekt en er volgen nog meer pogingen tot moord maar ook iedereen in haar omgeving is zijn leven niet meer zeker.

De proloog zet meteen de toon; spannend en mysterieus zoals alle boeken van Karen Rose een sterk begin waardoor je nieuwsgierigheid meteen is geprikkeld.
Je wordt als lezer getrakteerd op diverse romantische scenes die tot in detail worden beschreven. Een beetje over the top maar aan de andere kant ook wel weer een welkome afleiding naast de uitermate spannende momenten die elkaar snel opvolgen.

Reacties op: Op de hielen

259
Op de hielen - Karen Rose
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker