Prachtig prentenboek met een geweldig aandoenlijk verhaal
Een klein meisje vindt een ster. De ster is uit de hemel komen vallen, helemaal dof geworden en zonder gloed. Het meisje besluit voor de ster te zorgen, speelt ermee en geeft de ster veel liefde. Door de goede zorgen van het meisje gaat het steeds beter met de ster en gaat de ster steeds meer glinsteren!
Het prentenboek Mijn eigen ster vertelt een zeer aandoenlijk verhaal. Het meisje is bijzonder lief voor de ster en doet er alles aan om de ster te laten stralen. Er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen het meisje en de ster. De zorg die het meisje aan de ster geeft, is een mooi voorbeeld voor kinderen, waardoor ze kunnen zien dat het goed is om voor iemand of iets te zorgen en dat dit helpt de ander te laten stralen. Zo draait het verhaal om de thema’s vriendschap, liefde, maar uiteindelijk ook over loslaten, mooie thema’s voor dit bijzonder aandoenlijke verhaal.
De auteur van dit ontroerende verhaal is Corinne Averriss. Eerder verscheen van haar het prentenboek, De jongen op de bank. De teksten bij de prenten zijn kort en in rijm geschreven, waardoor dit boek zeer geschikt en leuk is om voor te lezen aan kinderen. Door het rijm leest de tekst heel soepel en vlieg je door het verhaal. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer drie jaar.
Het prentenboek bevat prachtige, paginagrote prenten van illustrator Rosalind Beardshaw. De prenten zijn kleurrijk, maar tegelijkertijd niet te druk en de liefde en tederheid spat van de bladzijden. De illustraties zien er speels uit, door leuke details, zoals sterren, insecten, blaadjes en bloemen die op de pagina’s ronddwarrelen.
Mijn eigen ster is een prachtig prentenboek met een geweldig aandoenlijk verhaal. Zeer geschikt voor de feestdagen en bijzonder leuk om (voor) te lezen. Ik waardeer dit boek met 5 sterren.
Gelezen en gerecenseerd voor In de boekenkast.
Gelezen en gerecenseerd voor In de boekenkast.