Advertentie

Dr. Lucas Page, hoogleraar wiskunde aan Columbia University, verheugt zich op de kerstvakantie. Hij heeft zijn vrouw Erin beloofd om 2 weken thuis te zijn en zich door niets te laten afleiden.Niets lijkt deze belofte in de weg te staan, zeker niet omdat New York de ergste sneeuwstorm sinds lange tijd beleeft en het openbare leven vrijwel tot stilstand is gekomen.

In een vorige leven werkte Page voor de FBI, maar door een typische geval van op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats raakte hij zwaar gewond, en moet hij een arm, been en het zicht in een oog missen. Op de televisie is hij getuige van een grootschalige FBI actie onder leiding van Brett Kehoe. Niet veel later staat diezelfde Kehoe bij Page op de stoep omdat hij zijn hulp nodig heeft. Hoewel Page deze vraag direct afwijst omdat hij gezien wat hem is overkomen niets meer met Kehoe en de FBI te maken wil hebben verandert hij van gedachten. Wat hij op tv zag was de moord op zijn voormalige partner die in het beestenweer wat New York teistert door een sluipschutter is doodgeschoten.

Stad van glas is een filmisch verhaal, spannend met een sterke setting en een zorgvuldig geconstrueerd plot. hoofdrolspeler Lucas Page is een wat rauwe personage, onbeschoft, sarcastisch en niet gesteld op zijn medemens maar wel heel toegewijd aan zijn vrouw en kinderen. Pobi balanceert mooi tussen deze uitersten. Het boek leest gemakkelijk en als een soort rollercoaster. Hoewel soms tegen de randen van geloofwaardigheid gaat dit er nergens overheen.

Stad van Glas is de start van een serie rond het personage Lucas Page. Schrijver is de Canadees Robert Pobi, (1973, Montréal, Can) en is het 4e boek van zijn hand. 3 werden vertaald naar het Nederlands. Het 2e deel in de Lucas Page serie, "Onder druk" verschijnt in November 2020.

Reacties op: In de ban van een sluipschutter

87
Stad van glas - Robert Pobi
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners