Bookish people in Sophies boekhandel

De Boeken Recensent 20 september 2025
2,5/5

Als boekenliefhebber hou ik van boeken over boeken. Ik keek er dan ook enorm naar uit om 'Bookish People' van Susan Coll te lezen. Ik vind het dan ook heel jammer dat dit boek een beetje tegenviel, ik haat het namelijk om slechte recensies te schrijven...

De korte inhoud van het boek klonk veelbelovend. Het boek gaat over boekverkoper Sophie Bernstein. Ze is oververmoeid. De dood van haar man, het vertrek van haar geliefde winkelmanager en de toestand van de wereld… Het wordt haar te veel en ze trekt zich terug in de geheime achterkamer van haar winkel. Maar wanneer de in opspraak geraakte dichter Raymond Chaucer komt signeren, kan Sophie een rustig leven tussen de boeken wel vergeten…

Het verhaal wordt in verschillende perspectieven verteld, iedereen die aan het woord komt heeft een link met Sophie. De wereld waarin Sophie zich bevindt is net zoals de echte wereld bittere realiteit. Er zijn actuele gebeurtenissen die haar veel angst in boezemen. Ik vond het goed dat die thema's aan bod kwamen in dit boek, maar ik had het gevoel dat Sophie in een negatieve spiraal terechtgekomen was waar ze niet meer uitraakte.

Bovendien had ik verwacht dat het thema 'rouw' een grotere plaats zou krijgen, aangezien Sophies echtgenoot is overleden. Het boek miste wat diepgang en werd naar mijn gevoel te veel opgevuld met gebeurtenissen die weinig bijbrachten aan het verhaal.

Ik vind het zo jammer dan ik als bookish person niet meer kon genieten van 'bookish people'. Maar misschien is het boek wel iets voor jou... dus laat je door mijn leeservaring zeker niet tegenhouden om dit boek toch een kans te geven.
En als je van Doodles houdt, zal je ongetwijfeld genieten van alle woordmopjes!

Ik mocht dit boek lezen in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van De Boeken Recensent

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!