Heerlijke novelle van Ashers hand
Catalina is het bruidsmeisje op het huwelijk van haar zus... en haar ex. Ze heeft er geen enkel probleem mee om tegen haar ex vriendelijk te doen. Maar vriendelijk zijn tegen zijn getuige ligt wat moeilijker. Luke is nochtans aardig en knap, maar ze wil hem niet beter leren kennen. De situatie is immers al moeilijk genoeg.
Maar Luke Darling denkt daar anders over. December is de meest romantische tijd van het jaar, en de perfecte periode om verliefd te worden… zelfs als hij de enige is die de gok aandurft.
Ik hou van Lauren Ashers boeken, dus toen ik zag dat er een kerst-/winternovelle van haar verscheen, dan moest ik die natuurlijk lezen. Hoewel Ashers boeken normaal gezien wat dikkere ruggen hebben, vond ik het ook fijn om eens een korter verhaal van haar hand te lezen. En ondanks dat het kerstgevoel wat meer aanwezig mocht zijn, vond ik dit een gezellig en fijn verhaal.
My December Darling wordt vanuit twee perspectieven verteld: dat van Catalina en Luke. Catalina is in Lake Wisteria voor de bruiloft van haar zus. Het was heerlijk om opnieuw in het stadje te vertoeven, het voelt ondertussen een beetje als thuiskomen. Maar voor Catalina - die als reizend verpleegkundige werkt - voelde dat precies wat anders. Ze heeft haar vertrek namelijk alweer gepland en is niet van plan om lang te blijven. Haar personage lijkt om het eerste gezicht moeilijk te doorgronden, maar Luke slaagt erin haar muurtje te laten zakken.
Ik vond de dynamiek tussen beide personages dan ook heel fijn. Zonder het te beseffen hebben ze dan ook heel wat gemeen. Het was zo fijn om te lezen hoe hun gevoelens evolueerden. Lauren Asher heeft opnieuw 2 personages gecreëerd die voorbestemd zijn. Luke haalt echt het beste in Cata naar boven. Zo'n Dokter Darling wil toch iedereen?
Ik mocht dit boek lezen in ruil voor mijn eerlijke mening.
Ik mocht dit boek lezen in ruil voor mijn eerlijke mening.