Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Herkenbaar verhaal met sterke hoofdpersoon

De Boeken Recensent 29 oktober 2023
■ SEX AND THE SHITTY - Laurien Vereecken ■

Merel Jacobs is een jonge, single vrouw, zoals zovelen. Maar wanneer ze op het zoveelste verlovingsfeest of de zoveelste babyshower wordt uitgenodigd, voelt ze zich weleens een uitzondering. Merel staat open voor de liefde en gaat op verschillende dates, maar er is niemand die haar aandacht kan vasthouden. Tot Nina plots ten tonele verschijnt. 

‘Sex and the Shitty’ is het debuut van Laurien Vereecken. Het is een jong en alledaags verhaal over een single vrouw die op zoek is naar de liefde, en ook naar zichzelf. Iedereen zal een stukje van zichzelf in Merel herkennen. 

Eerst en vooral: dit boek ziet er zo mooi uit! De roze kleur in combinatie met de gele rug is aantrekkelijk, vrouwelijk, en heeft ongelooflijk veel pit. Deze drie vormelijke aspecten worden daarbovenop ook nog eens doorgetrokken naar het verhaal zelf.

Vereecken heeft met Merel een sterk hoofdpersonage neergezet. Merels gedachten en gevoelens worden heel goed beschreven en je weet ook altijd perfect hoe ze zich voelt - of je weet het niet, maar dat komt dan omdat Merel het zelf ook niet weet. Kortom: Merel is realistisch, puur en echt. Ze komt soms in absurde situaties terecht – ze laat je ongetwijfeld gniffelen wanneer ze naar de klantendienst belt.

Het feit dat haar verhaal realistisch en herkenbaar is, maakt dit tot een sterk en vlotlezend verhaal. Door die herkenbaarheid kan je je in Merel inleven en zijn sommige passages ook grappig om te lezen. Merel zou zo een vriendin van je kunnen zijn die haar date-avonturen aan je vertelt.

Merels date-avonturen zijn namelijk niet altijd een succes, het is eerder "vallen-en-weer-opstaan". Wanneer Nina ten tonele verschijnt, is het dan ook erg leuk om de band tussen haar en Merel te zien ontwikkelen. Merel leeft helemaal op en leeft in een rush. Je zweeft als lezer mee in die rush.

Naast een sterk verhaal waarin je volledig meegetrokken wordt, heeft de auteur ook een aangename, vlotlezende schrijfstijl. Daarenboven heeft het einde me erg verrast!

Conclusie: een debuut met een sterke hoofdpersoon, een aangename schrijfstijl en een realistisch verhaal. 'Sex and the Shitty' is een aanrader!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van De Boeken Recensent