Vol energie
Vos Nikkie heeft nare dromen. Samen met haar broer en vrienden zoekt ze hulp bij dokter Khan in Twinkeltak. Onderweg ruiken ze een vreselijke stank en zien ze een gigantische voetafdruk. Is er een stinkmonster in de buurt?
‘De aanval van het stinkmonster!’ is het nieuwste deel van de Grimwoud-serie en onze kennismaking met de boeken van Nadia Shireen (vertaald door Mariella Manfré).
In het eerste hoofdstuk leren Jack (11), Louic (10) en ik meteen vele personages uit Grimwoud kennen. Gelukkig is er in het begin een overzicht om snel te weten wie welk dier is.
Vanaf het tweede hoofdstuk razen we door het verhaal! Er zit immers zoveel energie in. Vooral konijn Bibi en kraai Sofie zijn erg druk (bezig). Er is de ene grappige actie en uitspraak na de andere. Tussendoor geeft pissebed Erik Dynamiet gekke opmerkingen, zoals ‘Ik ben net terug van een fantastische all in-vakantie naar… Tja, dat weet ik eigenlijk niet precies. Ik zat vast in een koffer vol teenslippers. Het was best donker daarbinnen.’
De broers en ik zijn overtuigd: deze serie is al mogelijk voor de jongste broer (6)! Dit deel bevat veel tekst, maar leest vlot, is gek en staat vol met superleuke tekeningen.
De delen kun je los van elkaar lezen en zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.