Leesplezier

De lezertjes 24 juli 2024
In ‘Dwars & Co en de rampenregen’ liggen de werknemers van Dwars & Co niet meer dwars. Ze regelen nu alles en helpen dus de mensen. Vind je ‘t ook moeilijk om dit te geloven?

Na alles wat we lazen en meemaakten in het eerste deel hebben Jack (11), Louic (10), Jérôme (6) en ik twijfels. Toch durven we deze kanjer van bijna 400 bladzijden aan!

Het hilarische verhaal levert meteen intense lachbuien op. Jérôme giert het uit bij de woorden van meester Dram: ‘mensmormels, ‘mensaugurken’, ‘mensschurken’, ‘menssnijbonen’, ‘mensmonsters’. Tja, lezen zorgt voor een rijke woordenschat.

De jongens leren vele nieuwe woorden. Schrijver Rico Hop verzint ze graag. Hoe gekker ze klinken, hoe langer ze hier bijblijven. Zo zijn schilderijen ‘verfkliederplaten’ en voertuigen ‘vroemvroemdingen’ geworden.

Illustrator Bas Schel doet er nog een schep bovenop met zijn knotsgekke afbeeldingen. Hij tekent het allemaal: ‘een tweewielzitter met gloeiendhete gesmoltenkaasboterhammakers als zadel’, ‘een gigantische berg zweetsokken’, ‘een chocoladefabriek die ineens is veranderd in een snotfabriek.’

Helaas gebeuren er ook rampen in de Wirwarstraat. Samen met andere regelaars zoekt Stip de dader(s) en komt hij zo in contact met geheimzinnige en enge figuren. De passage met de zombieratten vinden de broers het spannendst.

Eigenlijk krijgen we doorheen de gekke en spannende avonturen veel sympathie voor Stip. Velen geloven hem niet, maar wij wel!

Dit tweede boek kan gerust apart gelezen worden. Toch raden we aan om beide delen te lezen. Aan Dwars & Co zal je veel plezier beleven!

Meer recensies van De lezertjes