Een verrassende vakantie
In ‘Mijn bizarre tante D’ moet Zoé tegen haar zin bij tante Daisy logeren. Ver weg van de stad valt er niets te beleven. Wat kan ze doen? Er is zelfs geen wifi of tv. Wordt dit de saaiste vakantie ooit?
De cover roept vragen op bij Jack (11) en Louic (10): ‘Waar lopen de personages naartoe (of van weg) en wat is een graancirkel?’
Onze jongens identificeren zich makkelijk met Zoé. Ze hebben gemeenschappelijke hobby’s, zoals lezen en zwemmen. Alleen het shoppen vinden ze niks. Haar ontmoeting met de jonge Arjun maakt het verhaal nog beter. Samen proberen de tieners antwoorden te vinden.
Auteur Annick Bardijn heeft een vlotte schrijfstijl. Ze gebruikt geen tienertaal, maar dat is niet zo erg. Het hoofdpersonage komt kritisch over, wat nuttig is bij het mysterieuze verhaal.
De schrijfster baseerde haar boek op waargebeurde feiten over graancirkels. Het mysterie speelt echter vooral bij haar verzonnen elementen, zoals de geheimzinnige stenen, de geheime kamer, de leugens, de achtervolgingen en een verdwijning.
Voor Zoé volgt dus een verrassende vakantie en ons levert het een geweldig boek op! Zoé en Arjun beleven spannende en haast onmogelijke avonturen waarbij Zoé zich afvraagt of haar tante alles in scène heeft gezet.