Hoge verwachtingen worden waargemaakt

deboekenwurmpjes 11 december 2025
Wij mochten van Best of Romance een recensie-exemplaar ontvangen van dit boek van schrijfster Kristin Harmel. Een must-read voor de fans van Kristin Hannah. Laat ik dat nou net zijn, dus mijn verwachtingen waren hoog!

'Als we elkaar terug zien' vertelt het verhaal van Emily, die na het ontvangen van een prachtig mysterieus schilderij op onderzoek gaat naar haar familiegeschiedenis. Zo ontplooit zich het hartverscheurende verhaal van haar grootmoeder Margaret en grootvader Peter. Naast deze familiegeschiedenis bewandelt Emily ook haar eigen pad, met haar eigen verhaal.

Allereerst; zijn de hoge verwachtingen waargemaakt? Jazeker! Wat een prachtig verhaal heeft Kristin Harmel neergezet. Met een mooie schrijfstijl met goede overgangen van het heden naar het verleden heeft ze op sterke wijze een stukje geschiedenis op papier gezet. Want wie heeft er op school geleerd dat er tijdens WOII meer dan 400.000 Duitse krijgsgevangen in Amerika aan het werk werden gezet? Het verhaal wat Kristin hier omheen heeft gebouwd grijpt je al snel, je wilt zo graag mee ontdekken met Emily tijdens haar zoektocht. De kracht van liefde en vergeving zijn een rode draad in dit verhaal, en met een aantal mooie zinnen wordt je af en toe even aan het denken gezet over je eigen familie, liefdes en wat vergeving kan doen.

Ik ben super enthousiast geworden na deze kennismaking met deze schrijfster, dus ik ga zeker nog eens wat van haar lezen!
Nogmaals super bedankt voor het recensie-exemplaar Best of Romance!

Meer recensies van deboekenwurmpjes