Een prachtig verhaal dat met aandacht gelezen moet worden
Tussen de bloesems schuilt een boekwinkel dat slechts geopend is tijdens het vluchtige kersenbloesemseizoen. In deze winkel ontmoet je Sakura, de mysterieuze eigenares, en haar wijze lapjeskat Kobako. Samen helpen ze bezoekers die op zoek zijn naar troost, en begeleiden ze hen bij het loslaten van verdriet en het vinden van een nieuw begin vol hoop.
Het boek bestaat uit vier hoofdstukken, elk met een eigen verhaal. Ieder personage rouwt om een dierbare en draagt zijn of haar eigen vragen en emoties met zich mee. Aan elk van hen is een boek verbonden — en juist dat boek, gelezen op het juiste moment in het juiste seizoen, vormt de sleutel tot heling.
De Cherry Blossom Bookshop van Takuya Asakura is een boek dat je met aandacht mag lezen. Doordat het bestaat uit korte verhalen en de personages Japanse namen dragen, raakte ik af en toe even in de war wie ook alweer wie was. Ook had ik het gevoel dat sommige verhalen van de bezoekers wat gehaast aanvoelden en te snel werden afgerond.
Toch is het absoluut de moeite waard om door te lezen, want het is een prachtig verhaal.